If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ами първо пробвах да въртя и на двете страни защото като не тръгна с напъни наляво се сетих да пробвам на другата страна-нищо не стана.
малко по-късно докато гледах съсредоточено в главината и мислех за други варианти се загледах в гайката която отгоре има едни контрички. контричките като си свиеш(все едно в законтрено положение) се вижда че пазят гайката от развиване наляво.
In God we trust, all others pay cash.
Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance
......... се загледах в гайката която отгоре има едни контрички. контричките като си свиеш(все едно в законтрено положение) се вижда че пазят гайката от развиване наляво.
Колега нали те питах за контрата
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
а момчета да ви питам хрумна ми да нагрея гайката и после да я изстудя дали ще има ефект.Знам че на запекла гайка така се прави и се развива после много лесно
Сега те видях,колега!Идеята ти да нагрееш гайката хич не е лоша,защото може да има лепило на резбата.Нагрей я до около 120-130 градуса и пробвай тогава да я отвиеш.Успех!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
а момчета да ви питам хрумна ми да нагрея гайката и после да я изстудя дали ще има ефект.Знам че на запекла гайка така се прави и се развива после много лесно
Бягай в най-близкия сервиз да я отвият с гайковерта. И си вземи нова гайка, не слагай старата.
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Бягай в най-близкия сервиз да я отвият с гайковерта. И си вземи нова гайка, не слагай старата.
а имаш ли идея от къде да я взема тая гайка че никъде не намерих.аз ако намера нова гайка тая старата направо ще и се види света тесен
имам един инструмент дето има много малки приставки и една от тях е за рязане на метал(нещо като мини флекс) и ще я срежа старата гайка
ама незнам от къде да си купя нова
аз няма да я прорязвам цялата гайка а само ще я изстъня и тогава когато напъна с ключа тя ще се счупи сама и готово. а аз в комплекта с лагера имам и гайка само че тя е толкова малка че не влиза. незнам защо изобщо са я сложили при положение че не става. тя е с глава за ключ 30 а отвора е може би 12-14 мм. яко ментаци а уж лагера който купих е наи-убавия и най-оригиналния ама май е само "оргиналдъ"
аз няма да я прорязвам цялата гайка а само ще я изстъня и тогава когато напъна с ключа тя ще се счупи сама и готово. а аз в комплекта с лагера имам и гайка само че тя е толкова малка че не влиза. незнам защо изобщо са я сложили при положение че не става. тя е с глава за ключ 30 а отвора е може би 12-14 мм. яко ментаци а уж лагера който купих е наи-убавия и най-оригиналния ама май е само "оргиналдъ"
Да не са ти дали лагер за друг автомобил.На мен така в TINcar ми бяха дали лагер за фиат който е по-малък!
Да не са ти дали лагер за друг автомобил.На мен така в TINcar ми бяха дали лагер за фиат който е по-малък!
Нямам идея да ти кажа.не мисля че е друг лагера защото ми го искараха по каталог, но само като сваля стария ще се разбере на 100%. проблема ми е че никъде немога да намеря гайка.Колегата Тонов беше казал че се намира ама...никъде.дори и във Ванто няма. ако някой знае къде има да свирка
Провери в магазините за болтове и гайки!Само вземи точния размер на резбата!Има такива само,че са с пластмасова част против саморазвиване.Карам с такава от 4 години!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Провери в магазините за болтове и гайки!Само вземи точния размер на резбата!Има такива само,че са с пластмасова част против саморазвиване.Карам с такава от 4 години!
ок ще провера.благодаря ти за информацията колега.то там в комплекта с лагера имаше точно такава с пластмасова вложка против развиване, която незнам доколко може да е надеждна в случея.само дето гайката в комплекта е по-малка
Comment